Frugtlunden

Grundejerforeningen Vestergård har med økonomisk hjælp fra Smag på Aarhus etableret en frugtlund med 25 forskellige frugttræer, hvor vi inviterer alle der har lyst til at komme forbi og plukke lidt frugt.

Frugtlunden er placeret i Jegstrup vest for Tranbjerg.

Baggrund

I foråret 2023 var der et opslag på Tranbjerg Fællesråds hjemmeside med info om at puljen KlimaPuF var åben for ansøgninger. Puljen er skabt for klima og fællesskaber i Aarhus Kommune og man kan søge om tilskud til lokale grønne projekter.

I den forbindelse søgte Grundejerforeningen Vestergård i Jegstrup om tilskud til at plante en frugtlund på deres fællesarealer. Projektleder Stine Kamstrup Knudsen fra Smag på Aarhus gav positivt svar tilbage, og de indvilligede i at støtte projektet med kr. 10.000 til indkøb af frugttræer. Grundejerforeningen skulle selv stå for plantningen og fremtidig renholdelse omkring træerne mm.

Betingelserne for at få træerne betalt af Smag på Aarhus var:

  • Der skal være offentlig adgang til frugtlunden, hvor alle må komme og plukke
  • Frugtlundens placering offentliggøres på Smag på Aarhus hjemmeside
  • Grundejerforeningen skal sørge for at holde området rundt om hvert træ fri for græs og ukrudt
  • Træerne skal vandes i tørre perioder
  • Der skal opsættes et skilt ved frugtlunden hvor der opfordres til at plukke frugten

Plantning

Lørdag den 7. oktober mødtes 30 af Grundejerforeningen Vestergårds medlemmer og gik i gang med at plante frugtlunden. Det var dejligt mildt efterårsvejr og jorden var tilpas fugtig efter meget regn ugen før. Alle gik i gang med opgaven med højt humør og efter ca. halvanden timer var der plantet 25 frugttræer.

Nu ser vi frem til at træerne bærer frugt som alle kan få glæde af.